Қытай ғалымдары: ащы тағамдар ұзақ жасауға мүмкіндік береді

Фотография - Қытай ғалымдары: ащы тағамдар ұзақ жасауға мүмкіндік береді

Қытай ғалымдарының сөзінше, ащы тағамдар, әсіресе чили бұрышы қосылған тамақ өнімдері ұзақ өмір сүруге мүмкіндік береді, деп жазады Би-би-си қызметі.

780 0

Қытай ғалымдарының сөзінше, ащы тағамдар, әсіресе чили бұрышы қосылған тамақ өнімдері ұзақ өмір сүруге мүмкіндік береді, деп жазады Би-би-си қызметі.

 30 бен 79 жас аралығындағы жарты миллион тұрғын қатысқан зерттеу қортындысы медициналық BMJ басылымына жарияланды.
Зерттеу қортындысы көрсеткендей тұрақты түрде ащы тағам жейтіндердің көпшілігінде жүрек-қан тамыр аурулары, тыныс алу жолдары мен қатерлі ісік ауруларына шалдығу көрсеткіші төмен болып шыққан.
Ғалымдар қытай асханасының дәмін кіргізетін чили бұрышының құрамында ісікке қарсы тұратын капсаицин бар екендігін айтады. Сонымен бірге ащы тағамдардың пайдасы туралы біржақты пікір айтуға әлі ерте деп отыр.

 

baq.kz



Загрузка...

Пікір (0)

Input is not a number!
Input is not a email!
Input is not a number!